Bir eticaret sitesi yaptırmaya karar verdiğiniz ve bu sektördeki pastadan ben de yemeliyim dediniz. Peki eticaret sektörünün her sektörde olduğu gibi bazı kuralları olduğunu , bunu adınız gibi ezbere bilmeniz gerektiğini biliyor muydunuz?

ALAN ADI (DOMAIN)
Alan adı, bir Web sitesinin İnternet'teki adı ve adresidir. Bu adres olmadan bir İnternet kullanıcısı Web sitesine sadece IP adresiyle ulaşabilir. Örneğin; www.webanya.com bir alan adıdır. 


BROWSER (TARAYICI)
Web tarayıcısı, İnternet tarayıcısı, Ağ tarayıcısı veya Web göz atıcısı (İngilizce: Web Browser) kullanıcıların ağ sunucuları üzerinde yer alan HTML veya daha gelişmiş sayfaların açılmasını sağlayan bir yazılımdır. Örneğin; webanya.com’a internet üzerinden erişmek için tarayıcınızı açarsınız.


DNS (DOMAIN NAME SERVER)
DNS, Domain Name System'in kısaltılmış halidir ve Türkçe karşılığı Alan Adı'dır. 256 karaktere kadar uzanabilen alan adı isimlerini IP'ye çevirmek için kullanılan bir sistemdir. DNS 'in çalışma mantığına bakacak olursak aslında arkada ip adresi vardır.


SERVER (SUNUCU)
Sunucu (Server), herhangi bir ağ üzerinde bir programı yada bir bilgiyi farklı kullanıcılara/sistemlere paylaştıran/dağıtan donanım veya yazılıma verilen genel isim olarak tanımlanan bilgisayardır.


BANDWITH (TRAFİK )
Trafik (Bandwidth), e-ticaret sektöründe adını en çok duyacağınız terimdir. İnternet tabanlı olarak hazırlanan her web sayfasının trafik alanı mevcuttur. Trafik, web sitenizi ziyaret eden kişilerin kendi bilgisayarlarına indirililirken kullanılan toplam indirilme miktarına denir.


SSL (Secure Sockets Layer/ 40,128,256,1024 bit)
SSL(System Secure Lisans), barındırma ile alıcı iletişimi esnasında verilerin şifrelenerek yapılması işlemidir. En bilinen kullanımı ise, web sitesindeki veri alışverişi esnasında, barındırma ile internet tarayıcısı arasındaki iletişimi şifrelenmesidir.Bit, ikilik sayma düzeninde bir rakamı ifade eder. Bir bit, 0 veya 1 olmak üzere 2 farklı değer alabilir. 8 bit ise sadece 28=256 olası farklı anahtar içerir.


SANAL POS (VPOS)
Satıcının sattığı mal ve hizmetin bedelini teslim esnasında almasının mümkün olmadığı hallerde, satıcıya mal ve hizmet bedelini kredi kartıyla tahsil, alıcıya ise ödeme imkanı sunmak için bulunmuş yöntemlerden bir tanesidir. Genellikle elektronik alışverişlerde ödeme seçeneği olarak kullanılır.


XML (EXTENSIBLE MARKUP LANGUAGE)
Hem insanlar hem bilgi işlem sistemleri tarafından kolayca okunabilecek dokümanlar oluşturmaya yarayan bir işaretleme dilidir. W3C tarafından tanımlanmış bir standarttır. Bu özelliği ile veri saklamanın yanında farklı sistemler arasında veri alışverişi yapmaya yarayan bir ara format görevi de görür.Günümüzde en çok eticaret sistemlerinde çoklu ürün güncelleme ve ekleme için kullanılır.


Canan Şen Atik

Eklenme Tarihi: 28.10.16
Webanya Ticaret
Sicil No:7736
Kültür ve Turizm Bakanlığı
Yazılımlarımız
Kültür ve Turizm Bakanlığı
tarafından onaylıdır.
Türkiye

Bu sitenin Tüm hakları Webanya Ltd. Şti. Tasarım ve tüm içerik tescilli olup parça parça veya tamamen kopyalanması suçtur. eticaret

Suç Tespit olunduğunda aleyhine dava açılacaktır. Webanya 2020 Her Hakkı Saklıdır. E-Ticaret

Webanya Facebook Webanya Twitter Webanya Youtube Webanya İnstagram

İşleminiz Yapılıyor. Lütfen Bekleyiniz...

Adınız Soyadınız :
Telefon :
Mail :
Notunuz :
refresh